Gıda (1) | | Maksimum limit (mg/kg yaş ağırlık) | 3.1. | KURŞUN (Pb) | | 3.1.1. | (Değişik:RG-19/12/2012-28502) Çiğ süt (8), ısıl işlem görmüş süt ve süt bazlı ürünlerin üretiminde kullanılan süt | 0,020 | 3.1.2. | Bebek formülleri ve devam formülleri (4), (10) | 0,020 | 3.1.3. | (Değişik:RG-19/12/2012-28502) Sığır, koyun, domuz ve kanatlı eti (8) (3.1.4. satırında belirtilenler hariç) | 0,10 | 3.1.4. | (Değişik:RG-19/12/2012-28502) Sığır, koyun, domuz ve kanatlıların yenilebilir sakatatları (8) | 0,50 | 3.1.5. | Balık eti (23), (24) | 0,30 | 3.1.6. | Kabuklular (25) (başlı gövde kısmı hariç karın ve karın uzantısı kas eti, yengeç ve yengeç benzeri kabuklularda (Brachyura ve Anamura) appendages kas eti) | 0,50 | 3.1.7. | Çift kabuklu yumuşakçalar (25) | 1,50 | 3.1.8. | Kafadan bacaklılar (25) (iç organları hariç) | 1,00 | 3.1.9. | Baklagil sebzeleri (26), tahıllar ve baklagiller | 0,20 | 3.1.10. | Sebzeler (26) (lahana sebzeler, yapraklı sebzeler, taze otlar, mantar ve deniz yosunu hariç) (patates için maksimum limit soyulmuş patatese uygulanır) | 0,10 | 3.1.11. | Lahana sebzeler, yapraklı sebzeler (27) ve aşağıdaki mantar türleri (26): Agaricus bisporus (genel mantar), Pleurotus ostreatus(Oyster mantarı), Lentinula edodes (Shiitake mantarı) | 0,30 | 3.1.12. | Meyveler (üzümsüler ve küçük meyveler hariç) (26) | 0,10 | 3.1.13. | Üzümsüler ve küçük meyveler (26) | 0,20 | 3.1.14. | Katı ve sıvı yağlar (süt yağı dahil) | 0,10 | 3.1.15. | Meyve suları, konsantreden üretilen meyve suyu ve meyve nektarları (15) | 0,050 | 3.1.16. | Şaraplar (köpüklü şarap/şampanya dahil, likör şarabı hariç), elma, armut ve meyve şarapları | 0,20 (28) | 3.1.17. | Aromatize şaraplar, aromatize şarap bazlı içkiler, aromatize şarap bazlı kokteylleri (14) | 0,20 (28) | 3.1.18. | Gıda takviyeleri (29) | 3,0 | 3.2. | KADMİYUM (Cd) | | 3.2.1. | Sığır, koyun, domuz ve kanatlı eti (8) (sakatat hariç) | 0,050 | 3.2.2. | At eti (8) (sakatat hariç) | 0,20 | 3.2.3. | Sığır, koyun, at, domuz ve kanatlı hayvanların karaciğeri (8) | 0,50 | 3.2.4. | Sığır, koyun, at, domuz ve kanatlı hayvanların böbreği (8) | 1,0 | 3.2.5. | Balık eti (23), (24) (Bölüm 3.2.6. , 3.2.7. ve 3.2.8.'de belirtilenler hariç) | 0,050 | 3.2.6. | Aşağıdaki balık türlerinin etleri (23), (24) - Torik (Sarda sarda),
- Karagöz (Diplodus vulgaris),
- Yılanbalığı (Anguilla anguilla),
- Kefal (Mugil labrosus labrosus),
- İstavrit (Trachurus sp.),
- Louvar veya luvar (Luvarus imperialis),
- Uskumru türleri-Mackerel (Scomber sp.),
- Sardalya (Sardina pilchardus),
- Sardalya türleri (Sardinops sp.),
- Orkinos (Thunnus sp. ve Euthynnys sp.,Katsuwonus pelamis),
- Dilbalığı (Dicologoglossa cuneata)
| 0,10 | 3.2.7. | Aşağıdaki balık türlerinin etleri (23), (24) | 0,20 | 3.2.8. | Aşağıdaki balık türlerinin etleri (23), (24) - Kılıçbalığı (Xiphias gladius)
- Hamsiler (Engraulis sp.),
| 0,30 | 3.2.9. | Kabuklular (25) (başlı gövde kısmı hariç karın ve karın uzantısı kas eti, yengeç ve yengeç benzeri kabuklularda (Brachyura ve Anamura) appendages kas eti) | 0,50 | 3.2.10. | Çift kabuklu yumuşakçalar (25) | 1,00 | 3.2.11. | Kafadan bacaklılar (25) (iç organları hariç) | 1,00 | 3.2.12. | Tahıllar (Bölüm 3.2.13'de belirtilenler hariç) | 0,10 | 3.2.13. | Kepek, rüşeym, buğday ve pirinç | 0,20 | 3.2.14. | Soya fasulyesi | 0,20 | 3.2.15. | Sebzeler ve meyveler (26) (yapraklı sebzeler, taze otlar, yapraklı lahanalar, mantar, saplı sebzeler, köklü ve yumrulu sebzeler ve deniz yosunu hariç) | 0,050 | 3.2.16. | Saplı sebzeler, kereviz hariç köklü ve yumrulu sebzeler (26) (patates için maksimum limit soyulmuş patatese uygulanır) | 0,10 | 3.2.17. | Yapraklı sebzeler, taze otlar, yapraklı lahanalar, kereviz ve aşağıdaki mantar türleri (26) : Agaricus bisporus (genel mantar),Pleurotus ostreatus (Oyster mantarı),Lentinula edodes (Shiitake mantarı) | 0,20 | 3.2.18. | Mantar (26) (Bölüm 3.2.17'de belirtilenler hariç) | 1,0 | 3.2.19. | Gıda takviyeleri (29) (Bölüm 3.2.20'de belirtilenler hariç) | 1,0 | 3.2.20. | Gıda takviyeleri (29) (kurutulmuş deniz yosunu veya deniz yosunu ürünü veya kurutulmuş çift kabuklu yumuşakçadan üretilen veya temel bileşeni bu ürünler olan) | 3,0 | 3.3. | CİVA | | 3.3.1. | Balıkçılık ürünleri (25)ve balıkların (23), (24) kas etleri (Bölüm 3.3.2'de belirtilenler hariç) Maksimum limit; kabuklularda başlı gövde kısmı hariç karın ve karın uzantısı kas etine uygulanır. Yengeç ve yengeç benzeri kabuklularda (Brachyura ve Anamura) ise appendages kas etine uygulanır. | 0,50 | 3.3.2. | Aşağıdaki balık türlerinin etleri (23), (24); - Fener balıkları (Lophius spp.),
- Atlantik yayını/kedi balığı (Anarhichas lupus),
- Torik (Sarda sarda),
- Yılanbalıkları (Anguilla spp.),
- Emperor veya orange roughy, rosy soldierfish (Hoplostethus spp.),
- Grenadier (Coryphaenoides rupestris),
- Kalkan benzeri yassı balık (Hippoglossus hippoglossus),
- Kingklip (Genypterus capensis)
- Kılıç balığı benzeri balık (Makaria sp.),
- Megrim (Lepidorhombus sp.),
- Barbunya (Mullus sp.),
- Pink cusk eel (Genypterus blacodes)
- Turna balığı (Esox lucius),
- Torik/iri uskumruya benzer balık (Orcynopsis unicolor),
- Poor cod (Tricopterus minutes),
- Portekiz köpek balığı (Centroscymnes coelolepis),
- Vatozlar (Raja spp.),
- Mercan türü balıklar (Sebastes marinus, S. mentella, S. viviparus),
- Kılıç benzeri balık (Istiophorus platypterus),
- Uskumru türü balıklar (Lepidopus caudatus, Aphanopus carbo),
- Mercan balıkları (Pagellus sp.),
- Köpekbalığı (bütün türleri),
- Uskumru türü balıklar (Lepidocybium flavobrunneum, Ruvettus pretiosus, Gempylus serpens),
- Mersin balığı (Acipenser spp.),
- Kılıçbalığı (Xiphias gladius),
- Orkinos(Thunnus spp. ve Euthynnus spp.,Katsuwonus pelamis)
| 1,0 | 3.3.3. | Gıda takviyeleri (29) | 0,10 | 3.4. | KALAY (İnorganik) | | 3.4.1. | Konserve gıdalar (içecekler hariç) | 200 | 3.4.2. | Teneke kutu içerisinde satışa sunulan alkolsüz içecekler (meyve ve sebze suları dahil) | 100 | 3.4.3. | Teneke kutu içerisinde satışa sunulan bebek ve küçük çocuk ek gıdaları (3), (29) (kuru ve toz haldeki ürünler hariç) | 50 | 3.4.4. | Teneke kutu içerisinde satışa sunulan bebek formülleri ve devam formülleri (10), (29) (bebek sütleri ve devam sütleri dahil, kuru ve toz haldeki ürünler hariç) | 50 | 3.4.5. | Teneke kutu içerisinde satışa sunulan bebekler için özel tıbbi amaçlı diyet gıdalar (11), (29) (kuru ve toz haldeki ürünler hariç) | 50 |
|