ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
EN
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İPSALA SINIR KAPISI VETERİNER SINIR KONTROL NOKTASI MÜDÜRLÜĞÜ
Anasayfa
KURUMUMUZ
MÜDÜRLÜĞÜMÜZ HAKKINDA
MÜDÜR
MÜDÜR YARDIMCISI
BİRİMLERİMİZ
VİZYONUMUZ VE MİSYONUMUZ
MEVZUAT
HİZMETLERİMİZ
YOLCU BERABERİ HAYVAN HAREKETLERİ
İTHALAT VE TRANSİT İŞLEMLERİ
İŞLEM AKIŞI
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?
STANDART FORMLAR VE DİLEKÇELER
SÜREÇ FORMLARI VE İŞ AKIŞ ŞEMALARI
SIK SORULAN SORULAR
İletişim
Tarayıcınızda JavaScript etkin değil gibi görünüyor. Lütfen JavaScript'i etkinleştirin ve yeniden deneyin.
Skip Navigation Links
İpsala Sınır Kapısı Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü
Yolcu Beraberi Hayvan Hareketleri
Ülkemize yolcu beraberinde giriş yapacak olan ev ve süs hayvanlarına ilişkin düzenlemeler ve kontroller, 05.12.2011 tarihli ve 28133 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Ev ve Süs Hayvanlarının Ticari Olmayan Hareketlerinde Uygulanacak Hayvan Sağlığı Şartlarına Dair Yönetmeliğin 10'uncu maddesinde düzenlenmiş olup şu şekildedir;
Ev ve süs hayvanlarının Türkiye’ye hareketleri
MADDE 10 –
(1) Türkiye'ye kedi, köpek ve gelinciklerin yolcu beraberinde girişi, ancak Bakanlık tarafından belirlenmiş olan giriş kapılarından gerçekleşebilir. Kedi, köpek ve gelincikler;
a) 5 inci madde hükümlerine uygun olarak kimliklendirilmiş olur.
b) 6 ncı madde hükümleri doğrultusunda kuduz hastalığına karşı aşılanmış olur.
c) Hareketlerinden 3 ay önce ve son kuduz aşılamasından en az 30 gün sonra yetkili bir veteriner hekim tarafından alınan kan serumu örneklerinde antikor titrasyon testi, 7 nci madde hükümlerine uygun olarak yapılır ve hayvanın kabul edilebilir anti-kuduz antikor titresine sahip olduğunu gösterir sonuç raporu Türkiye giriş gümrüğüne sunulmak üzere temin edilir.
ç) Kuduz antikor titrasyon testi, kabul edilebilir anti-kuduz antikor titresine sahip olduğu pasaportunda belirtilen ve kuduz hastalığına karşı aşılamaları düzenli ve 6 ncı maddeye uygun olarak aşılanan hayvanlar için tekrar talep edilmez.
d) Türkiye menşeli olan ev ve süs hayvanının, başka bir ülkeye gidip tekrar dönmesi durumunda; Türkiye'den hareketinden önce alınmış ve kabul edilebilir anti-kuduz antikor titresine sahip olduğunu gösterir sonuç raporu varsa, (c) bendinde geçen 3 aylık süre koşulu aranmaz.
e) Ev ve süs hayvanının menşe ülke veteriner servisi tarafından düzenlenmiş ve onaylanmış Ek-2'de örneği verilen bir veteriner sağlık sertifikasına sahip olması gerekir.
f) Ev ve süs hayvanlarına, yetkili bir veteriner hekimce verilen pasaport eşlik eder. Bu pasaportun, yetkili bir veteriner hekim tarafından uygulanmış olan kuduz aşısının 6 ncı madde hükümlerine uygunluğunu ve geçerlilik süresinin halen devam ettiğini, ayrıca türe özgü diğer hastalıklara karşı da aşı ve ilaç uygulamalarının yapıldığını doğrulaması gerekir.
(2) Türkiye'ye 3 aylıktan küçük aşılanmamış kedi, köpek ve gelinciklerin girişine, hayvanların getirildiği ülkenin kuduz hastalığına ilişkin hayvan sağlığı durumu göz önüne alınarak Bakanlığın belirlediği sağlık şartlarının karşılanması koşuluyla izin verilebilir.
(3) Ek-1'deki hayvan türlerinden kısım C'de yer alan hayvan türlerinin yolcu beraberinde ülkeye girişine ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir.
Söz konusu yönetmeliğin tamamına
BURADAN
ulaşabilirsiniz.
E-HİZMETLER
Gübre Takip Sistemi
Tarım Orman Ekranı
III. Tarım Orman Şurası
Alo 180
Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık
TARYAT
Su Verimliliği Seferberliği
Kulak Küpe Sorgulama
Hayvan Bilgi Sistemi
Tarım Orman Bülteni
Türk Tarım Orman Dergisi
Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi
YUKARI