30-31 Ekim 2014 tarihlerinde Antalya İlinde 81 İl Müdürlüğü, İzmir, Mersin, Sarp-Artvin, Habur-Şırnak, Kapıkule-Edirne, Adnan Menderes-İzmir, Pendik-İstanbul, Ambarlı-İstanbul Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlükleri, Ankara, İstanbul, İzmir İl Kontrol Laboratuvarları ve Ulusal Gıda Referans Laboratuvarının katıldığı “Yemlerde GDO İzlenebilirliği ve Denetimi Hakkında Eğitim” düzenlenmiştir.
Toplantı 30 Ekim tarihinde Genel Müdürlüğümüz’den Yem Daire Başkanı Sn. Dr. Gökalp AYDIN’nın açılış konuşması ile başlamıştır. Yem Daire Başkanlığı’nda Ziraat Mühendisi Dr. Seval SARAÇOĞLU’nun Biyogüvenlik Mevzuatı sunumu ve GDO ve Ürünlerinde İzlenebilirlik, Etiketleme ve GDO Bildirimleri sunumlarının ardından Yem Daire Başkanlığı’ndan Ziraat Mühendisi Fatih YILDIZ’ın GDO ve Ürünlerinde Numune Alma Metotları ile Yem İşletmelerinde GDO Denetimleri ve Yasal İşlem Süreci sunumları ile devam etmiştir. Ulusal Gıda Referans Laboratuvarından Kimyager Dursun KIRIŞIK’ın GDO Analizleri ve Sonuçlarının Değerlendirilmesi sunumu ile ilk gün programı sona ermiştir. Toplantının ikinci günü, Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Hakan ERYILMAZ, Bitki ve Bitkisel Ürünlerin İthalatında GDO Kontrolleri sunumunu gerçekleştirmiş ardından Edirne Kapıkule Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğünden Veteriner Hekim Zehra Elvan Budak’ın Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin İthalatında GDO Kontrolleri sunumuyla eğitim sona ermiştir.
Toplantı sonucu:
- Katılımcılara ‘GDO mevzuatı hakkında bilgi verilmiş,
- İl Müdürlükleri, Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlükleri ve Laboratuvarlarda görevli arkadaşların uygulanmalar hususunda karşılaştıkları sorunlar görüşülmüştür.